האימון החמישי לתחרות השנה הפגיש את המתחרים עם צ'יפר הרסני במיוחד, שכלל שלוש תנועות שונות עם משקולת יד כבדה, ולבסוף התחרות נגמרה כמיטב המסורת – עם עליות חבל ותראסטרים, בספרינט שבו רק צריך להשאי את הרגל על הגז. אבל לפני כן, הקבוצות סיימו את התחרות שלהם עם עליות חבל, HSPU ואיך אפשר בלי התולעת.
גברים
רביעיית הגברים שהפרידו את עצמם משאר התחרות המשיכו ופתחו פער גם לאורך היום השלישי של התחרות. לבסוף, ראסמוס אנדרסן, אתלט הגיימס הותיק היה זה שיצא עם ידו על העליונה. אליוט סימונדס, בן זוגה של ג'יימי גרין, יושב מאחוריו בטבלת הניקוד ויגיע לגיימס לראשונה בחייו כמתחרה יחיד, אך בצמוד אליו יושב לוקאס אסלינגר שחוזר לתחרות העולמית בפעם השלישית. את רשימת העולים לתחרות סוגר וילי ג'ורג'ס, שיהיה לצרפתי הראשון שיתחרה על הבמה הגדולה ביותר.
בקרב הישראלים, דניאל שרבקוב נהנה מאימון חמישי מוצלח במיוחד, כשהוא הגיע למקום ה-16 הכללי בתיקו אל מול מארק אורדייג, הספרדי מברצלונה. האימון החמישי היה האימון הטוב ביותר של שרבקוב מאז היום הראשון, שם סיים את לינדה במקום ה-11. את האימון האחרון סיים תוך 6:20, ארבעים שניות לפני מגבלת הזמן, ואסף את המקום השלושים באימון. ביומו האחרון בתחרות, היה שרבקוב צמוד לבאסל קאטאמש, המתחרה הפלסטיני, שהיה רק מסלול אחד לידו.
זוהי שנתו השנייה של שרבקוב בריג'יונלס, לאחר שבשנה שעברה התחרה ביחד עם הצוות של TLV, אך שנתו הראשונה בתור מתחרה יחיד. הוא מסיים את התחרות במקום ה-30 הכללי.
דוד בן דוד מקרוספיט וייט סיטי סיים את האימון החמישי במקום ה-37, ונשאר יציב במיקומו. לאחר מכן, סיים את האימון האחרון במגבלת הזמן, אך לא הספיק להגיע לקו הסיום בזמן. הוא אסף באימון זה את המקום ה-36, ומיצב את עצמו לבסוף במקום ה-37 הכללי לאחר התחרות. זו היא השנה הראשונה בה בן דוד מתחרה בתחרות האזורית, אך הפעם הראשונה בה הוא מתחרה כמתחרה יחיד. בעבר התחרה כחלק מקבוצות הרצליה ב-2015 ולאחר מכן ב-2017 עם קבוצת "מכביסט" מקרוספיט הדר יוסף.
נשים
באופן שלא מפתיע אף אחד, ג'יימי גרין המשיכה וניצחה את התחרות הכללית: עם מקום שני באימון החמישי ונצחון באימון השישי, האלופה החדשה איבדה לאורך כל סוף השבוע רק 18 נקודות מצטברות לאורך שישה אימונים שונים. זוהי תוצאה שמשתווה להישג של טיה קלייר-טומי, אלופת העולם הנוכחית מאוסטרליה, ושנייה רק להישג של קטרין דיווידסדוטיר שאיבדה 12 נקודות לאורך התחרות שלה רק לפני שבועיים.
אליה יצטרפו לאליפות העולם לורן פישר, שחוזרת להתחרות השנה מתוך אפריקה, כשהיא עברה לאמן באבו-דאבי בתחילת השנה ביחד עם אנדרסן, בן זוגה בשנים האחרונות, בקרוספיט Alioth. במקום השלישי יושבת אייק גילפאדוטיר, שהתחרתה יחד עם גרין בקבוצה של קרוספיט יאס שהגיעה למקום השלישי באליפות העולם ב-2016, וסטפני צ'אנג, שותפתה לאימונים של גילפאדוטיר, שעשתה קאמבק וסוגרת את רשימת המתחרות לאליפות העולם במדיסון.
ניקי פטל, הישראלית הראשונה שמתחרה בקטגורית היחידות, פתחה את היום האחרון לתחרות עם תיקו במקום ה-27, בתיקו מול ריטה גרסיה, המקומית ממדריד. פטל נכנסה ליום האחרון של התחרות בעשיריה השלישית, ולכן התחרתה במקצה השני. למרות זאת, פטל המשיכה לביצוע הטוב ביותר שלה מאז היום הראשון כשלקחה את המקום החמישי בלינדה, כשסיימה את האימון האחרון של התחרות תוך 6:59 – רק שנייה לפני סוף הזמן.
התוצאה של פטל הייתה טובה מספיק למקום ה-15 לאימון, זאת למרות שתוך כדי המקצה שלה נפל החשמל באולם, והמתחרים נאלצו לסיים את האימון כשאין להם מוזיקה, קריין או שעון שיגיד להם כמה זמן נשאר להן. הזמן נגמר לאחר שהשופט הראשי סימן בידיו, והקהל צעק "זמן!", אך פטל כבר הייתה מעבר לקו הסיום בשלב זה, כשניצחה את המקצה שלה.
זו הפעם הראשונה שפטל מתחרה בתחרות האזורית. היא רצתה להתחרות בשנה שעברה ביחד עם הצוות של TLV, אך תקלה בירוקרטית מנעה ממנה לקחת חלק, והיא ראתה את התחרות מהיציע. השנה היא סימנה לעצמה את המטרה להתחרות כיחידה, והיא מסיימת את התחרות שלה במקום ה-20 הכללי.
קבוצות
לצערם הרב של הישראלים, לא התרחש מהפך גדול כפי שרבים קיוו – ארבעת הקבוצות שתפסו את ההובלה יום קודם לכן המשיכו והרחיקו את עצמן משאר התחרות, כשקייפ קרוספיט וולף פאק ניצחו את האימון החמישי ואספו ניצחון שלישי בתחרות השנה.
הקבוצה הישראלית שהתקרבה ביותר היו קרוספיט וייט סיטי, קבוצה המורכבת מעמר צורי, גיל ליאור ואסי ואביטל בילדוסולה. וייט סיטי ניהלו שני אימונים מוצלחים ביום האחרון של התחרות, עם מקום 11 באימון החמישי ומקום תשיעי באימון האחרון, דבר שהעניק להם 388 נקודות מצטברות לאורך סוף השבוע.
הקבוצות היו צריכות לצבור מכסת עבודה מינימלית באימון החמישי על מנת שיחשבו התוצאות שלהם באימון החמישי וכדי שיתחרו באימון השישי, אך רק שלוש מתוך חמשת הקבוצות הצליחו לעשות זאת: לביא, וייט סיטי ו-Team Crash מקרוספיט אטאקשאקה, קבוצה המורכבת מנטע ברונשטיין, עמית האס, אור כהן וישראל שמלי. קראש נהנו מאימון מוצלח במקום השמיני בתחילת היום, אך יימו את התחרות עם המקום ה-15 באימון האחרון, לאחר שקיבלו כמות גדולה של פסילות ב-HSPU, דבר שעיכב אותן מלהגיע לתולעת. הם מסיימים את התחרות במקום העשירי הכללי עם 372 נקודות.
קרוספיט לביא עלו לתחרות במקצה השני, והצליחו גם הם לעמוד במכסת החזרות הדרושה – שני טיפוסים בחבל של כל אחד משני הגברים בקבוצה לפני סוף הזמן. הם סיימו את האימון עם המקום ה-17, ויכלו לקחת חלק באימון האחרון של התחרות, שם סיימו את האימון תוך 8:57, רק שלוש שניות לפני סוף הזמן. הקבוצה של לביא, שכללה את נטלי סובולבה, סשה בסונובה, אדם גרינקר ורם דובר, סיימה את התחרות במקום ה-18 הכללי.
הקבוצות של חיפה ו-TLV לא הצליחו לעמוד במכסת החזרות המינימלית באימון החמישי, ולכן התוצאות שלהם לא נרשמו. "דווקא בנינו על האימון השישי, זה האימון הכי חזק שלנו", סיפרה לנו אירה זסלבסקי מ-Mad Hunters החיפאיים. הסכימו איתה חברי הצוות של TLV, שהיו מאוכזבים שהתוצאה שלהם לא נרשמה. "לא סיימו אבל דווקא היינו טובים במקצה שלנו (באימון החמישי)", אמר סריי ליצ'יקובסקי מצוות TLV.
ההישג של וייט סיטי הוא הפעם הראשונה בה קבוצה ישראלית מתקרבת כל כך להגיע לאליפות העולם. הפעם האחרונה שישראלי היה קרוב כל כך להגיע היה בשנת 2014, כשזוהר ליפקין הגיע למקום השביעי בסוף התחרות באסיה, אך שם היה רק הקצאה בודדת למתחרה המנצח את התחרות.
יש לכם מה להוסיף?
עליך להתחבר על מנת לפרסם תגובה.